• امروز : شنبه - ۱ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 20 April - 2024
کل اخبار 7158اخبار امروز : 7
12

رشد ۱۵۸ درصدی شمار پروانه بهره برداری معدن تا پایان مهرماه

  • کد خبر : 15486
  • ۱۷ دی ۱۳۹۶ - ۵:۵۴
رشد ۱۵۸ درصدی شمار پروانه بهره برداری معدن تا پایان مهرماه

بررسی خبرنگار اقتصادی ایرنا از جدول های آماری منتشر شده نشان می دهد شمار پروانه های صادر شده بخش معدن در شهریور و مهرماه امسال به یک هزار و ۸۴ فقره رسید که سهم مهرماه ۴۹۰ فقره بود. در دوره این گزارش بیش از ۳۳۱ میلیارد ریال هزینه عملیات اکتشاف ثبت شد که نسبت به […]

بررسی خبرنگار اقتصادی ایرنا از جدول های آماری منتشر شده نشان می دهد شمار پروانه های صادر شده بخش معدن در شهریور و مهرماه امسال به یک هزار و ۸۴ فقره رسید که سهم مهرماه ۴۹۰ فقره بود.
در دوره این گزارش بیش از ۳۳۱ میلیارد ریال هزینه عملیات اکتشاف ثبت شد که نسبت به دوره مشابه پارسال که ۲۶۶ میلیارد و ۷۰۰ میلیون ریال بود، رشد ۲۴٫۲ درصدی را تجربه کرد.
مجموع هزینه عملیات اکتشافی در مرداد و شهریور امسال به بیش از ۱۲۰ میلیارد و یکصد میلیون ریال رسید که سهم شهریور افزون بر ۵۶ میلیارد و ۳۰۰ میلیون ریال بود.
وزارت صنعت، معدن و تجارت چندی پیش اعلام کرد: در دوره هفت ماهه امسال (منتهی به مهرماه) ۲۹۴ فقره مجوز گواهی کشف با تناژ ذخیره قطعی افزون بر ۲۶۳ میلیون تن صادر شد.
هزینه عملیات اکتشافی این ذخایر بیش از ۳۳۱ میلیارد ریال برآورد شده است.
براساس آمارهای بین المللی، ایران از نظر ذخیره اکتشافی بین کشورهای جهان رتبه چهاردهم را به خود اختصاص داده است.
جمهوری اسلامی ایران دارای حدود ۶۰ میلیارد تن ذخیره اکتشافی است که حدود ۴۰ میلیارد تن ذخیره قطعی و بقیه احتمالی است.
بررسی عملکرد استان های کشور از نظر شمار مجوز گواهی کشف نشان می دهد به ترتیب یزد، خراسان رضوی و اصفهان به همراه فارس (به طور مشترک) رتبه های اول تا سوم را در این زمینه به خود اختصاص داده اند.
همچنین استان های گیلان و بوشهر (به طور مشترک) با صدور یک مجوز و کهگیلویه و بویراحمد با ۲ فقره جواز، کمترین سهم را در این ارتباط داشتند.
از لحاظ تناژ ذخیره قطعی نیز استان فارس با بیش از ۵۰ میلیون و ۲۱ هزار تن، آذربایجان شرقی با افزون بر ۲۹ میلیون و ۴۷ هزار تن و چهارمحال و بختیاری با بیش از ۱۵ میلیون و ۶۵۳ هزار تن به ترتیب بیشترین سهم را در این زمینه داشتند.
ایران با ۶۸ نوع ماده معدنی اکتشافی بین کشورهای جهان از لحاظ تنوع ذخیره معدنی رتبه دهم را دارد.
سهم بخش معدن کشورمان در تولید ناخالص داخلی از سوی وزارت صنعت، معدن و تجارت ۱٫۱ درصد اعلام شده است و ارزش همین بخش در تولید ناخالص داخلی در صورت فرآوری به ۶٫۵ درصد می رسد.
متخصصان تاکید دارند ارزش اصلی در بخش معدن بعد از استخراج ماده معدنی و در مرحله فرآوری صورت می گیرد.
اکنون در ایران آن قسمت از معادن که مطالعات اولیه روی آنها صورت گرفته است بویژه در معادن فلزی، پنج تا ۶ سال تا رسیدن به مرحله استخراج لازم دارند، زیرا در معادن فلزی غیر آهنی مثل مس، روی، سرب به علت داشتن شرایط مخصوص، ایجاد معدن و استخراج ماده معدنی زمانبر است.
ساماندهی صادرات و فرآوری مواد خام برای افزایش ارزش افزوده آنها از بندهای سیاست های اقتصاد مقاومتی است که در سال ۱۳۹۲ ابلاغ شد.
پس از آن، سال ۱۳۹۵ از سوی رهبر معظم انقلاب «اقتصاد مقاومتی؛ اقدام و عمل» نام گرفت و امسال نیز (۱۳۹۶) «اقتصاد مقاومتی؛ تولید- اشتغال».

لینک کوتاه : https://www.iranhim.ir/?p=15486

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.