• امروز : یکشنبه - ۲۵ آبان - ۱۴۰۴
  • برابر با : Sunday - 16 November - 2025
کل اخبار 7665اخبار امروز : 1
3
در جلسه کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید شهرستان مرند با حضور استاندار آذربایجان‌شرقی و رئیس خانه صمت استان؛

تاکید بر الزامی بودن اجرای مصوبات ستاد تسهیل

  • کد خبر : 45437
  • ۰۳ آبان ۱۴۰۴ - ۸:۵۹
تاکید بر الزامی بودن اجرای مصوبات ستاد تسهیل
در جریان بازدید میدانی و نشست هفته گذشته ستاد تسهیل و رفع موانع تولید شهرستان مرند که با حضور استاندار آذربایجان‌شرقی برگزار شد، ۲۰ پرونده صنعتی و معدنی استان بررسی و برای رفع مشکلات موجود مصوباتی صادر شد.

به گزارش روابط عمومی خانه صمت ایران، در نشست کارگروه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید شهرستان مرند که با حضور دکتر بهرام سرمست، استاندار آذربایجان‌شرقی برگزار شد، مهدی امینی، نائب رئیس هیات مدیره خانه صمت ایران و رئیس خانه صنعت، معدن و تجارت استان آذربایجان شرقی، با قدردانی از حمایت‌های استاندار در پیگیری مسائل تولیدکنندگان گفت: توجه ویژه مدیریت ارشد استان به حل مشکلات صنعتی، نقش مؤثری در تداوم فعالیت واحدها در شرایط دشوار کنونی دارد.

ستاد تسهیل؛ نهاد اصلی هماهنگی برای رفع موانع تولید

امینی در این نشست با تأکید بر اهمیت نقش ستاد تسهیل اظهار داشت: مصوبات ستاد برای همه دستگاه‌های اجرایی الزام‌آور است و هرگونه استنکاف از اجرای آن‌ها از مسیر قانونی و قضایی پیگیری خواهد شد.

وی افزود: دبیرخانه ستاد تسهیل در خانه صمت استان آذربایجان‌شرقی مستقر است و واحدهای تولیدی می‌توانند درخواست‌های خود را به‌صورت کتبی به این دبیرخانه ارسال کنند تا در جلسات با حضور استاندار و مدیران مربوطه بررسی و درباره آن تصمیم‌گیری شود.

چالش‌های اصلی صنایع استان

رئیس خانه صمت استان مهم‌ترین مشکلات واحدهای صنعتی را تعهدات ارزی، مسائل بانکی، چالش‌های تأمین اجتماعی و محدودیت‌های زیست‌محیطی عنوان کرد و گفت: هیچ‌یک از این موارد نباید بدون پیگیری باقی بماند.
او افزود: آذربایجان‌شرقی تنها استانی است که دبیرخانه ستاد تسهیل آن در خانه صمت مستقر است، موضوعی که به تسریع در روند رسیدگی به درخواست‌های تولیدکنندگان منجر شده است.

بیشتر بخوانید: تفویض اختیار برای اجرای بند «ی» ماده ۱۳۹ قانون مالیات‌های مستقیم و تامین عدالت در دادرسی مالیاتی

تأکید استاندار بر اجرای مصوبات و حمایت از پروژه‌های اولویت‌دار

در ادامه، دکتر بهرام سرمست، استاندار آذربایجان‌شرقی، ضمن تأکید بر لزوم اجرای مصوبات ستاد، گفت: «اگر مدیری از اجرای مصوبات ستاد تسهیل استنکاف کند، موضوع به مراجع قضایی ارجاع خواهد شد.»

وی با اشاره به ظرفیت‌های اقتصادی شهرستان مرند، تکمیل آزادراه تبریز–صوفیان–شوردره، محور مرند–جلفا، پروژه انتقال آب ارس به مرند، بهره‌برداری از صنعت الیاف شیشه و تکمیل بیمارستان مرند را از جمله ابرپروژه‌های اولویت‌دار استان دانست و افزود: تحقق این طرح‌ها باید با جدیت دنبال شود.

رسیدگی به واحدهای آسیب‌دیده و توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر

استاندار همچنین با اشاره به جبران خسارات واحدهای آسیب‌دیده در جنگ ۱۲ روزه اخیر گفت: حمایت از کارخانه‌هایی مانند شرکت سپنتا مرند از طریق وزارتخانه‌های ذیربط پیگیری خواهد شد.
وی تأمین سوخت صنایع، توسعه نیروگاه‌های خورشیدی در شهرستان‌های مرند و جلفا و حمایت از سرمایه‌گذاران این بخش را از برنامه‌های جدی استان عنوان کرد.

تأکید نماینده مردم مرند بر توجه به نیروی کار و زیرساخت‌ها

در بخش دیگری از این نشست، عزت‌الله حبیب‌زاده، نماینده مردم مرند و جلفا در مجلس شورای اسلامی، با اشاره به عقب‌ماندگی صنعتی شهرستان گفت: «مرند دارای ۱۰ هزار نیروی کار است و توجه ویژه به این قشر باید در دستور کار مسئولان قرار گیرد.»
او بر تسریع در اجرای پروژه‌های بیمارستانی، نیروگاه خورشیدی و زیرساخت‌های جاده‌ای شهرستان تأکید کرد.

۷۲۰ واحد صنعتی فعال در مرند؛ تمرکز بر احیای واحدهای راکد

در ادامه، زاهد محمودی، معاون استاندار و فرماندار ویژه مرند با بیان اینکه «۷۲۰ واحد صنعتی در شهرستان مرند فعال‌اند»، گفت: «در کنار این واحدها، حدود ۱۵۰ واحد راکد یا نیمه‌فعال داریم که ۹۵ درصد مشکلات آن‌ها مربوط به بانک‌هاست.»
او خواستار تفویض بخشی از اختیارات ستاد تسهیل استانی به شهرستان شد تا فرآیند تصمیم‌گیری و رفع موانع سرعت گیرد.
بیشتر بخوانید: حضور پرقدرت صنعتگران آذربایجان شرقی در دو نمایشگاه HSE و صنایع برودتی- حرارتی

بازدید از سه واحد صنعتی و تصویب راهکارهای اجرایی

در پایان این برنامه، اعضای ستاد از شرکت‌های لوله نورد سپنتا، کف‌سرام تبریز و گروه صنعتی خاک چینی بازدید کردند.
شرکت سپنتا مرند که در جریان جنگ ۱۲ روزه مورد آسیب قرار گرفته بود، پس از بازسازی کامل دوباره به مدار تولید بازگشته است.
در این بازدید، پرونده ۲۰ واحد صنعتی و معدنی استان در حوزه‌هایی نظیر نوسازی و بازسازی ماشین‌آلات، اصلاح قوانین معادن، مشکلات ارزی و نقدینگی، سهمیه سوخت، گره‌های سامانه جامع تجارت، ترخیص کالا از گمرک سهلان، ملاحظات زیست‌محیطی و تعهدات بانکی مورد بررسی و برای رفع موانع آن‌ها مصوباتی صادر شد.

لینک کوتاه : https://www.iranhim.ir/?p=45437

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.