• امروز : چهارشنبه - ۱۲ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Wednesday - 1 May - 2024
کل اخبار 7188اخبار امروز : 1
9

کارفرمایان و عبور از سال‌های سخت

  • کد خبر : 18720
  • ۳۱ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۱۱:۳۸
کارفرمایان و عبور از سال‌های سخت

در سال‌های گذشته برخی از بنگاه‌های تولیدی و اقتصادی،‌ سخت‌ترین شرایط اقتصادی را تجربه کردند و به دلیل شرایط حاکم بر اقتصاد، رکود و تورم، تحریم‌های خارجی، نبود نقدینگی، افزایش هزینه‌ها، ناتوانی در پرداخت حقوق و دستمزد و عدم تأمین مواد اولیه قادر به پرداخت حقوق و دستمزد و حق بیمه کارگران خود نبودند. این […]

در سال‌های گذشته برخی از بنگاه‌های تولیدی و اقتصادی،‌ سخت‌ترین شرایط اقتصادی را تجربه کردند و به دلیل شرایط حاکم بر اقتصاد، رکود و تورم، تحریم‌های خارجی، نبود نقدینگی، افزایش هزینه‌ها، ناتوانی در پرداخت حقوق و دستمزد و عدم تأمین مواد اولیه قادر به پرداخت حقوق و دستمزد و حق بیمه کارگران خود نبودند.

این امر تعطیلی برخی از بنگاه‌ها، اخراج و ریزش نیروهای کار و عدم پرداخت بدهی کارفرمایان به سازمان تأمین اجتماعی را رقم زد و این سازمان را بر آن داشت تا برای وصول بدهی خود و بازگرداندن رونق به کارخانه‌ها، تصمیماتی در بحث بخشودگی جرائم کارفرمایان اتخاذ کند.

طرح بخشودگی جرائم بیمه‌ای کارفرمایان خوش‌حساب همه ساله با هدف حمایت از کارفرمایان و رونق اقتصادی کارگاه‌ها در سراسر کشور به اجرا درمی‌آید. بر اساس این طرح، کارفرمایان کارگاه‌های تولیدی، معدنی، صنعتی، خدماتی و اشخاص حقیقی و حقوقی می‌توانند از مزایای بخشودگی جرائم بیمه‌ای سازمان تأمین اجتماعی بهره‌مند شوند.

چندی قبل مدیرعامل سازمان تأمین اجتماعی از تصویب قانون بخشودگی جرائم بیمه‌ای کارفرمایان خوش‌حساب در هیأت وزیران خبر داد و گفت که این قانون با پیشنهاد سازمان تأمین اجتماعی به تصویب رسیده و به مدت دو ماه اجرایی خواهد شد.

او گفت که این قانون با هدف حمایت از تولیدکنندگان و در اجرای منویات مقام معظم رهبری در نام‌گذاری سال جاری به اجرا درمی‌آید و کارفرمایان با لحاظ شرایط مقرر در این قانون می‌توانند با پرداخت اصل بدهی خود از بخشودگی جرائم مربوطه بهره‌مند شوند.

طرح بخشودگی جرائم بیمه‌ای مخصوص کارفرمایان خوش‌حساب کارگاه‌های تولیدی، صنعتی، معدنی، خدماتی است که در تمام شعب سازمان تأمین اجتماعی به اجرا درمی‌آید و کارفرمایانی که شرایط لازم را داشته باشند، می‌توانند با پرداخت اصلی بدهی خود از بخشودگی جرائم بیمه‌ای بهره‌مند شوند؛ یکی از شرایط لازم، دلایل غیرارادی برای تعطیلی موقت یا توقف فعالیت کارگاه است که می‌تواند بروز حوادث غیرمترقبه، بلایای طبیعی، نوسانات ارزی و تحریم‌های خارجی را شامل شود.

کارفرمایان می‌توانند دلایل بروز مشکلات بنگاه خود را که به عدم پرداخت حق بیمه به این سازمان منجر شده ذکر کنند و به تأیید وزارت صنعت، معدن تجارت، استانداری یا فرمانداری برسانند.

هادی ابوی، فعال حوزه کار، درباره اجرای این بخشنامه می‌گوید: این طرح خوب است ولی اگر بخواهیم کارفرمایان را عادت بدهیم که از آن به‌عنوان ابزاری برای نپرداختن حق بیمه کارگران استفاده کنند و بدعتی گذاشته شود تا کارفرمایان به‌ویژه کارفرمایانی که فروش خوبی دارند و تولیداتشان در انبارها نمانده و مشکلی در واریز حق بیمه‌ها هم ندارند، در این آشفته‌بازار بدهی خود را نپردازند تا اصطلاحاً مشمول بخشودگی جرائم قرار گیرند و اصل بدهی معوق را به شکل اقساط پرداخت کنند،  رویه درستی نیست.

او معتقد است که در بحث بخشودگی جرائم بیمه‌ای، باید مشوق‌هایی برای کارفرمایان درنظر گرفته شود و می‌افزاید: متأسفانه تحت هیچ شرایطی به کارفرمایان بنگاه‌های تولیدی کمک نمی‌شود تا قدری نفس بکشند و در جلساتی که بعضاً با کارفرمایان داریم بیشترین گله و دغدغه آن‌ها از سودهای بانکی است. سود وام‌های بانکی به‌گونه‌ای است که قادر به بازپرداخت آن در کوتاه‌مدت نیستند و بعضاً می‌شنویم که باید چهار برابر وامی که گرفته‌اند، جریمه بپردازند.

ابوی می‌گوید: بانک‌ها به سرمایه در گردش علاقه دارند و با این هدف به تولیدکنندگان وام می‌دهند که شش‌ماهه یا سه‌ماهه آن را برگردانند، درحالی‌که کار تولید طوری نیست که در کوتاه‌مدت و تا قبل از فروش محصول و درآمدزایی بتوان اصل وام را بازگرداند.

دبیر کل کانون عالی انجمن‌های صنفی کارگران یکی دیگر از مشوق‌های کارفرمایی را پرداخت تسهیلات از بانک رفاه عنوان کرده و می‌گوید: می‌توان برای کارفرمایانی که تولید خوب و نیروی کار زیادی دارند و منبع بزرگ درآمد برای سازمان تأمین اجتماعی در بحث حق بیمه‌ها محسوب می‌شوند، تسهیلاتی قائل شد؛ به این نحو که اگر مشکل سرمایه در گردش یا نقدینگی دارند، از محل منابع بانک رفاه یا منابع سازمان تأمین اجتماعی که در بانک رفاه ذخیره است، تسهیلات بدون کارمزد یا با کارمزد اندک درنظر گرفت و از این طریق انگیزه پرداخت اصل بدهی در کارفرما و حفظ نیروهای کار را به وجود آورد.

مهم‌ترین شرط برای برخورداری از مزایای طرح، خوش‌حسابی کارفرماست، به این معنا که کارفرما قبل از ارائه درخواست خود، ظرف ۱۸ ماه باید چهار ماه لیست حق بیمه را به‌موقع ارسال و پرداخت کرده باشد.

کارفرمایانی که بدهی خود را یکجا و نقدی پرداخت یا در طول ۱۲ماه تقسیط کنند از ۱۰۰ درصد بخشودگی جرائم برخوردار می‌شوند، به عبارتی تمام جرائم بیمه‌ای آن‌ها مشمول بخشودگی قرار می‌گیرد. همچنین درصورتی‌که کارفرمایان تمایل به تقسیط بدهی در اقساط بیشتری داشته باشند، بخشی از جرائم آنان متناسب با مدت تقسیط مشمول بخشودگی قرار می‌گیرد به‌نحوی‌که کارفرما در صورت پرداخت بدهی‌های معوق خود ظرف ۱۸ ماه از بخشودگی ۸۵ درصدی و در صورت پرداخت بدهی ظرف ۲۴ ماه از بخشودگی ۷۵ درصدی جرائم برخوردار می‌شود و چنانچه کارفرما در ۳۰ یا ۳۶ قسط بدهی معوق خود را بپردازد، مشمول بخشودگی ۶۰ و ۵۰ درصدی جرائم می‌شود.

قانون بخشودگی جرائم بیمه‌ای کارفرمایان خوش‌حساب در رابطه با کارفرمایانی است که حق بیمه کارگران تحت پوشش خود را به‌صورت منظم و مطابق با قانون سازمان تأمین اجتماعی پرداخت می‌کردند اما به دلیل بروز مشکلات ناخواسته از جمله حوادث و بلایای طبیعی، تحریم‌های خارجی  و نوسانات نرخ ارز با مشکل مواجه شدند و از پرداخت حق بیمه و ایفای تعهدات خود در قبال نیروی کار بازماندند.

در حال حاضر بیش از یک‌میلیون و ۲۰۰ هزار کارفرمای فعال در کشور وجود دارد و بر اساس اعلام سازمان تأمین اجتماعی، همه کارفرمایان واجد شرایط تا دهم تیرماه مهلت دارند برای استفاده از مزایای بخشودگی جرائم بیمه‌ای درخواست خود را برای بررسی به شعب تأمین اجتماعی ارائه دهند.

بر اساس این گزارش، قانون بخشودگی جرائم بیمه‌ای کارفرمایان خوش‌حساب به پیشنهاد وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و به استناد اصل ۱۳۸ قانون اساسی کشور توسط هیات وزیران در دی ماه ۱۳۹۵ به تصویب رسید و  از همان زمان برای اجرا در سراسر کشور ابلاغ شد. این طرح در قالب بخشنامه بخشودگی جرائم بیمه‌ای کارفرمایان در سال ۱۳۹۶ نیز به اجرا گذاشته شد و توانست مبلغ قابل توجی از اصل بدهی کارفرمایان را به سازمان بازگرداند.

طرح بخشودگی جرائم بیمه‌ای کارفرمایان در  راستای نامگذاری شعار امسال و تاکید مقام معظم رهبری در حمایت از تولید داخلی تصویب شده است. تقویت تولید و مصرف کالای ایرانی از جمله اهداف نام‌گذاری شعار امسال است و نهادینه کردن فرهنگ مصرف کالای ایرانی علاوه بر حفظ اشتغال موجود، از تعطیلی کارخانه‌ها و رکود بنگاه‌ها، ریزش نیروهای کار و افزایش بیکاری جلوگیری کرده و زمینه تقویت تولید ملی و رونق بازار کار را فراهم می‌کند.

لینک کوتاه : https://www.iranhim.ir/?p=18720

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.