به گزارش خبرخودرو، عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران با اشاره به همافزایی بین قابلیتها و ظرفیتهای صنایع دفاعی با سایر حوزههای صنعتی از جمله صنعت خودرو در برنامه توسعه هفتم عنوان کرد: نکته حائز اهمیت در ورود صنایع دفاعی به صنعت خودروسازی کشور، عدم مداخله این نهاد دولتی در صنعت خودرو با توجه به ترتیبات بوروکراسی در بخش های نظامی است.
آرمان خالقی در گفتگو با خبرنگار خبرخودرو در خصوص ماده ۲۵۵ برنامه هفتم توسعه مبنی بر همافزایی بین قابلیتها و ظرفیتهای صنایع دفاعی با سایر حوزههای صنعتی از جمله صنعت خودرو اظهار داشت: استفاده از ظرفیت های صنایع دفاعی در صنایع مختلف و تجاری سازی فناوری با بهره مندی از توانمندی نظامیان در دنیا مرسوم بوده و صنایع دفاعی می توانند با خلق فناوری، زمینه تجاری سازی تکنولوژی مدنظر و ورود آن به بخش های مختلف اقتصادی را فراهم کنند.
وی با بیان اینکه صنایع دفاعی همواره در عرصه ورود به تکنولوژی های روز دنیا پیشتاز بوده اند، افزود: اینترنت که تاثیر آن در زندگی امروز بشر ملموس است از جمله فناوری هایی است که توسط صنایع دفاعی در دنیا شکل گرفته است. بنابراین ورود نیروهای نظامی به صنعت خودرو دور از ذهن نیست و می بایست پیش تر از این عملیاتی می شد اما نکته حائز اهمیت در هم افزایی میان ظرفیتهای صنایع دفاعی و صنعت خودروسازی کشور، عدم مداخله این نهاد دولتی در صنعت خودرو با توجه به ترتیبات بوروکراسی در بخش های نظامی است.
عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران با تاکید بر اینکه صنایع نظامی باید به عنوان فعال اقتصادی به صنعت خودرو ورود کنند،یادآور شد: سرریز دانش فنی و دستاوردهای بخش دفاعی در صنعت خودرو می تواند مولد و محرکی برای ورود فناوری های جدید به بخش خصوصی باشد مشروط بر اینکه ابتدا نیازمندی ها در صنایع قطعه سازی و خودروسازی و همچنین فناوری هایی که در این بخش قابلیت تجاری سازی دارند، شناسایی شوند، سپس با استفاده از ظرفیت های موجود در صنایع دفاعی برای رفع چالش ها در صنعت خودرو اقدام شود.
خالقی ادامه داد: همچنین صنایع نظامی می توانند از طریق سرمایه گذاری های انجام شده در زمینه تحقیق و توسعه، راه اندازی آزمایشگاه های مجهز و منابع انسانی ماهر به رفع چالش ها در صنعت خودرو کمک کنند.
عضو هیات مدیره خانه صنعت، معدن و تجارت ایران در خصوص تاثیر همکاری صنایع دفاعی با خودروسازان بر ارتقای کیفیت خودروهای داخلی اظهار داشت: قاعدتا می توان از تکنولوژی ساخت خودروهای نظامی که برای فعالیت در شرایط سخت تولید شده اند در صنعت خودروهای سبک نیز بهره گرفت.