• امروز : یکشنبه - ۳۰ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Sunday - 19 May - 2024
کل اخبار 7205اخبار امروز : 2
12

رصد روزانه فرآیند تولید ۴۴ قلم کالای منتخب تولیدی در کشور

  • کد خبر : 29104
  • ۱۱ آذر ۱۳۹۸ - ۱۳:۱۱
رصد روزانه فرآیند تولید ۴۴ قلم کالای منتخب تولیدی در کشور

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، رضا رحمانی امروز در مراسم روز ملی صادرات با اشاره به اینکه سیاست وزارت صنعت، معدن و تجارت این است که بخش خصوصی محور کار باشد، اظهارداشت: من معتقدم که یکی از راهکارهای پایان دادن به تحریم، حضور مردم و بخش خصوصی در صحنه است؛ این در حالی است […]

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، رضا رحمانی امروز در مراسم روز ملی صادرات با اشاره به اینکه سیاست وزارت صنعت، معدن و تجارت این است که بخش خصوصی محور کار باشد، اظهارداشت: من معتقدم که یکی از راهکارهای پایان دادن به تحریم، حضور مردم و بخش خصوصی در صحنه است؛ این در حالی است که امروز هم به رئیس اتاق بازرگانی ایران اعلام می‌کنم که از امروز، مراسم روز ملی صادرات را به اتاق بازرگانی ایران تحویل می‌دهیم. ما هم در کنار شما هستیم.

وی افزود: با وجود تمام مشکلات، در صحنه عمل روزانه ۴۴ قلم کالای منتخب تولیدی مهم کشور را رصد  و فرآیند تولید آن را می‌سنجیم، ضمن اینکه ۱۰۰ قلم کالای مورد نیاز مردم را نیز در بخش بازار رصد کردیم. این ۴۴ قلم در هفت ماه گذشته به غیر از خانواده خودرو(منهای وانت و تراکتور) و آلومنیوم، سایر کالاها روند تولید مثبت همراه با رشد را تجربه کرده اند؛ حتی ۵۰ درصد ظرفیت خالی نیز وجود دارد.

رحمانی با اعلام اینکه این یک واقعیت است که تولید کشور افزایشی است؛ اما همچنان ظرفیت خالی هم وجود دارد، گفت: در بخش کاشی و سرامیک و شیرینی و شکلات ۵۰ درصد و در بخش آرد سازی نیز تنها ۳۰درصد ظرفیت فعال بوده و مابقی خالی است. در همین راستا ۲۵ شهریورماه، برنامه عملیاتی رونق تولید در ظرفیت های خالی، به معاون اول رئیس جمهور ارایه شده است و ما اکنون یکی از مشکلات خود را در ظرفیت خالی واحدهای تولیدی می دانیم که باید راه فعال سازی آنها را که عدم دسترسی به منابع مالی است، همواره سازیم.

وزیر صنعت اضافه کرد: تیمی متشکل از دانشگاهها، سازمان بورس و بانکها مامور شده اند تا راهکارهای تامین مالی تولید را بسنجند؛ در این میان، تولیدات ایرانی در شرایطی با ظرفیت خالی مواجه است که به عنوان مثال در حوزه کاشی و سرامیک، اگرچه کشوری مثل پاکستان در همسایگی ایران، نیاز سالانه ۱۰۰ میلیون مترمکعب مصرف کاشی و سرامیک دارد؛ اما از این رقم، تنها ۲۰ میلیون مترمکعب را تولید می‌کند و مابقی را واردات صورت می‌دهد؛ پس زمینه برای صادرات کاشی و سرامیک ایران فراهم است، در حالیکه ما فقط ۸ میلیون مترمکعب از این محصول را صادر می کنیم.

وی با تأکید بر اینکه باید به زنجیره تولید تا مصرف توجه کرد، گفت: متأسفانه در دوره های قبل از نوسان نرخ ارز استفاده مناسبی نشد که باید این موضوع مدیریت شود.البته در بخش منابع مالی هم باید بگویم منابع کم نیست اما اینکه تصمیمگیری‌ها و تخصیص منابع به چه شکل است از میزان منابع مهمتر است.

رحمانی با اشاره به اینکه رشد وزنی صادرات ۱۷ درصد مثبت بوده است، افزود: مبنای محاسبه ارز در گمرکات جابجا شده است، اما من از وضعیت صادرات راضی نیستم. این در حالی است که تا سال ۱۴۰۰ میزان صادرات به کشورهای همسایه باید دو برابر شود؛ یعنی باید به کشورهای همسایه ۲۴ میلیارد دلار صادرات داشته باشیم. البته ظرفیت اوراسیا را هم نباید

وزیر صنعت در خصوص قرارداد تجارت ترجیحی ایران با اوراسیا، تصریح کرد: میانگین تخفیفی که اتحادیه اوراسیا به ایران برای صادرات کالاها داده، ۵۶ درصد بوده و ما هم میانگین ۳۲ درصد تخفیف گمرکی به این بخش داده‌ایم، این در حالی است که کشوری مثل چین ۲۰۰۰ میلیارد دلار واردات دارد و از کالاهای ایرانی نیز استقبال می کند. از این رقم ۷۰۰ میلیارد دلار کالاهایی است که ایران می تواند به چین صادرات داشته باشد.

لینک کوتاه : http://www.iranhim.ir/?p=29104

برچسب ها

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.