• امروز : شنبه - ۱ اردیبهشت - ۱۴۰۳
  • برابر با : Saturday - 20 April - 2024
کل اخبار 7150اخبار امروز : 0
9

۳پارلمان بخش خصوصی آذربایجان شرقی در نامه ای سرگشاده خطاب به رئیس جمهور مطرح کردند: مصائب تولید

  • کد خبر : 18249
  • ۰۵ اردیبهشت ۱۳۹۷ - ۸:۴۵
۳پارلمان بخش خصوصی آذربایجان شرقی در نامه ای سرگشاده خطاب به رئیس جمهور مطرح کردند: مصائب تولید

بسمه تعالی جناب آقای دکتر روحانی رییس جمهوری محبوب جمهوری اسلامی ایران سلام عليكم 🔸احتراما، با ابراز خرسندی فعالین صنعتی و اقتصادی استان آذربایجان شرقی و شهر تاریخ ساز تبریز از حضور پرخیر و برکت حضرتعالی و کاروان تدبیر و امید در رویداد جهانی تبریز ۲۰۱۸ با مد نظر قرار دادن این اصل که به […]

بسمه تعالی
جناب آقای دکتر روحانی
رییس جمهوری محبوب جمهوری اسلامی ایران

سلام عليكم

🔸احتراما، با ابراز خرسندی فعالین صنعتی و اقتصادی استان آذربایجان شرقی و شهر تاریخ ساز تبریز از حضور پرخیر و برکت حضرتعالی و کاروان تدبیر و امید در رویداد جهانی تبریز ۲۰۱۸ با مد نظر قرار دادن این اصل که به تعبیر مقام معظم رهبری «آذربایجان سر ایران است» و«آذربایجان مرکز ثقل ایران است» این استان به جهت سابقه تاریخی در تولید و تجارت به تعبیر صاحبنظران اندیشمند «آذربایجان می تواند پایتخت اقتصادی ایران باشد» لازم است به نمایندگی از سه تشکل مهم صنعتی، معدنی، اقتصادی ، کشاورزی و تجاری به استحضار برسانیم که فعالین تولیدی و اقتصادی این استان با تابلو درخشان تاریخی با مشکلاتی حداقل ۳۰ گانه دست به گریبان است که دلسوزان نظام تولیدی را برای ادامه راه در فضای کسب و کار نامناسب فعلی، بسیار سخت و طاقت فرسا می کند.

🔸جناب آقای رییس جمهور! مشكلات و موانع توليد در استان آذربايجان شرقي كه عمدتا داراي راهكار و اقدام كلان كشوري است، نیازمند دستور صریح و شفاف حضرتعالی و قوای سه گانه کشور است که در ذیل به چند مورد از این مشکلات تاکید نموده و خواهان حل سریع برای بهبود فضای کسب و کار و رونق تولید هستیم:

🔸جناب آقای رییس جمهور! چند درد مشتركى است كه از فراوانى بيشترى برخوردار است ۱- سخت گيري سيستم بانكي و نرخ بالاي سود بانكي۲- نوسانات نرخ ارز ۳- ناهمخواني ماليات و جرائم مالياتي با شرايط توليد ۴- پايين بودن سطح تكنولوژي توليد و فرسودگي ماشين آلات ۵- عدم برخورد قاطع با قاچاق كالا و تعریف نادرست کارکرد مناطق آزاد در این خصوص ۶- نبود قوانين جامع و ثابت حمايتي از توليد ۷- كمبود نقدينگي ۸- عدم رعايت اهليت صنعتي در واگذاري بنگاه ها، جزو مشكلاتی است كه خبرگان صنعت خواستار حل آنها در سيستم مديريتي كشور و اصلاح نگرش سيستمي به توليد است.

🔸جناب آقای رییس جمهور! مطالعات و بررسی های استانی نشان می دهد، حل این « مشکلات ممکن الاصلاح » می تواند حداقل۶۰ درصد مشکلات تولید را حل و با عبور از ركود اقتصادي، نارضايتي ها از سيستم را نیزكاهش دهد.

🔸جناب آقای رییس جمهور! استحضار دارید که يك واحد توليدي اگر در مرز بحران مالي قرار گرفته باشد در طول يك سال معوق در مجموع ۸۰ درصد جرايم به بانك(۲۰ درصد)، بيمه(۳۰ درصد) و ماليات(۳۰ درصد) بدهكار مي شود. لذا ما تشکل های تولیدی خواهان حذف «بدون پیش شرط» جرائم بانکی، جرايم مالیاتي و جرايم بیمه واحدهای تولیدی در سال جاری هستیم. اين جرايم از نظر بانكداري اسلامي از نظر علما ربا محسوب مي شود و بلاشك توليد را در ايران زمين گير مي كند. بانك ها، مالیات و بیمه تامین اجتماعی زماني اين جرايم را مي بخشند كه واحد توليدي دفعتا واحد بتواند بدهي خود را تسويه كند كه در شرايط كنوني امري نزديك به محال است.

🔸جناب آقای دکتر روحانی! توليد در ايران به جهت تحريم هاي ظالمانه در دوران انقلاب از ضعف تكنولوژي رنج مي برد. بويژه در كارخانجات بزرگ و مادر تخصصي كه تكنولوژي آنها به ۵۰ سال قبل برمي گردد و توليد با چنين تكنولوژي فرسوده، قطعا رقابت پذير نيست. با اين اوصاف، نوسازی صنایع یک اجبار است نه اختیار. لذا ضرورت دارد دولت محترم با تدبير اساسي بر پايه فنون صنعتي و درسايه بركات برجام با اختصاص تسهيلات بلند مدت كم بهره زير ۱۰ درصد به نوسازي ماشين آلات صنایع توليدی با فناوری های نوین و هایتک مبادرت كنند.

🔸جناب آقای رییس جمهور! واحدهاي توليدي دولتی واگذار شده در آذربايجان شرقي با مشكلات متعددي مواجه هستند از اين رو پيشنهاد مي گردد روند واگذاري واحدهاي توليدي صنعتي، معدني و كشاورزي با هر ميزان و درصد چسبندگي شركت به بخش دولتي كه در ليست واگذاري قرار گرفته اند و يا در برنامه هيات واگذاري جهت افزايش به ليست واگذاري است به مدت يكسال پايش گردد و در اين مدت با اصلاح قوانين و مد نظر قرار دادن پیشنهادات بخش خصوصی، سازمان خصوصي سازي، واحدهاي واگذار شده را در يك دوره زماني يكساله با استفاده از ظرفيت ماده ۹۱ قانون اجراي سياست هاي كلي اصل ۴۴ قانون اساسي با مطالعه عميق بر اساس نگرش والاي قانون كه همانا ارتقاي كارآيي، رونق توليد، افزايش اشتغال و كاهش بار مالي و اجرايي دولت در دوره بعد از واگذاري بوده است را ارزيابي و با فعال ساختن واحدهاي واگذار شده و تعيين تكليف واگذاري هاي ناموفق(يا احياي كامل يا لغو واگذاري و تغيير مالك و سهامداران)، ادامه واگذاري ها به سبك ديگر و با كمترين آسيب از سر گرفته شود.

🔸جناب آقای رییس جمهور! جرايم پلكاني، عدم قبول وثایق اجرائيه صادر شده برای وثایق تکمیلی در بانك ، اعمال نرخ غالب(بالاترین نرخ) در استمهال تسهیلات و تفسیر سختگیرانه در وثایق سهل البیع و عدم اجرای کامل مصوبات کارگروه تسهیل و رفع موانع تولید استان ها و کارگروه ملی در سیستم بانکی و مالیاتی و عدم فك رهن اسناد ملكي تسهيلات ارزي به دليل عدم فروش قطعي ارز از سوي بانك مركزي به بانک های عامل، عدم اجراي تعهد دولت در تامين برق و آب مورد نياز واحدهاي توليدي در درب واحد در شهرك هاي صنعتي و دريافت هزينه هنگفت از واحد توليدي و عدم حمايت دولت از شهرك هاي صنعتي خصوصي، مشکلات دیگری است که تولیدکنندگان استان را برای ادامه تولید ناامید کرده است و خواهان حل سریع این مشکلات به دست باتدبیر حضرتعالی هستند.

🔸 جناب آقای دکتر روحانی! ماليات دريافتي از واحدهاي توليدي، اعم از مالیات بر عملکرد و مالیات ارزش افزوده بدون رعایت قراین های منطقی، سال به سال افزايش مي يابد و اين در حالي است كه رونقي در واحدهاي توليدي وجود نداشته و افزايش آن توجيه اقتصادي و مديريتي ندارد. لذا لازم است مجلس و دولت محترم اصلاحاتي اساسي در قانون ماليات بر عملكرد و ماليات بر ارزش افزوده بخش تولید، اعمال نمايند.

🔸🔸در خاتمه ضمن قدردانی از همت والای دولت تدبیر و امید در حل مشکلات کشور و گشایش های بین المللی برای کلیه خدمتگزاران نظام جمهوری اسلامی ایران موفقیت روز افزون آرزومندیم.

صمد حسن زاده-رئیس اتاق بازرگانی، صنایع و معادن و کشاورزی تبریز
محمد حسین باقری-رييس خانه صنعت، معدن و تجارت آذربایجان شرقی
سید باقر شریف زاده- رییس انجمن مدیران صنایع آذربایجان شرقی

 

لینک کوتاه : https://www.iranhim.ir/?p=18249

ثبت دیدگاه

مجموع دیدگاهها : 0در انتظار بررسی : 0انتشار یافته : 0
قوانین ارسال دیدگاه
  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.